Bigband Festival Oostende
14-15-16 September 2018

9de Bigbandfestival: 14-15-16 September 2018


The Pink Band & The Covrettes
Zaterdag 15 september 2018 om 20u


The Pink Band

"De Swingendste Bigband van de Westhoek".

"It don’t mean a thing if it ain’t got that swing"

Met die titel in gedachten brengt The Pink Band al sinds 1984 bigband muziek die aansluit bij de traditie van de grote dansorkesten van weleer.
Het begon met een gelegenheidsformatie die inspiratie voor een naam vond bij een van de stukken op de pupiter: ‘The Pink Panther’ van Henry Mancini.
De formatie groeide uit tot een bigband met een homogene bezetting en een goede mix van jonge en ervaren musici.

Het klassieke repertoire van o.a. Duke Ellington en Count Basie wisselt af met arrangementen van onder meer Sammy Nestico,GordonGoodwin,Dave Wolpe en Mark Taylor.

Recent kon je de band aan het werk horen met gastsolisten als ‘The Triplettes’,zanger Yves Raveydts en zangeres Katrien Van Opstal.

The Pink Band staat sedert 2014 onder leiding van contrabassist Rony d’Herck,ere-trompettist bij de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen te Brussel en ere-docent koperblazers en samenspel aan StapWest te Veurne.


Op het Bigband Festival Oostende is deze band te horen met de 3 meiden van ‘The Covrettes’ !

The Covrettes

The Corvettes

Laat u verrassen door The Covrettes-girls!

Meestal staan ze op het podium met hun eigen vintage-band, en zetten ze alle Vlaamse podia in brand met hun aanstekelijke mix van moderne hits en retro-klassiekers.

Voor deze gelegenheid worden ze geflankeerd door The Pink Band, waarbij gekozen werd voor een afwisseling van Andrew Sisters-klassiekers met echte Covrettes-medleys.

Voeg hier de vintage kostuumpjes en choreo's aan toe, en u krijgt een recept voor een swingend feestje op topniveau!