Bigband Festival Oostende
14-15-16 September 2018

9de Bigbandfestival: 14-15-16 September 2018


WesterscheldeBigBand
Zondag 16 september 2018 om 16.30u

De uit 20 leden bestaande WesterscheldeBigBand is een in Terneuzen, gevestigd muziekcollectief bestaande uit muzikanten uit Zeeuws- en Belgisch-Vlaanderen.

WesterscheldeBigBand

Zij spelen werken uit het gehele bigband repertoire, zoals swing, funk en latin. Het orkest werd in 1993 opgericht en stond in de begin jaren onder leiding van Ronnie Verbiest, de zeer bekende jazz accordeonist en saxofonist.

In 1999 is de algehele muzikale leiding in handen genomen door Clem van Hove, solist trombone bij de Koninklijke Muziek Kapel van de Gidsen te Brussel en als lead trombonist verbonden aan diverse bigbands en orkesten. Na bijna 13 jaar heeft in april 2012 Clement de leiding overgedragen aan Robert Verelst, dirigent van diverse orkesten en tevens componist / arrangeur in dit genre. Robert is werkzaam als muziekdocent in het middelbaar onderwijs.

De bezetting van het orkest bestaat uit een trompet-, trombone- en saxofoon sectie, gecompleteerd met een ritme sectie bestaande uit piano, bas, drums.

De WesterscheldeBigBand treedt regelmatig op tijdens Jazz festivals en verzorgt concerten op uitnodiging. Elk jaar organiseren zij hun jaarlijkse concert in de bekende jazz club Porgy en Bess in Terneuzen waarbij altijd een bekende solist uit de jazz wereld als gast wordt uitgenodigd.

Aan de jaarlijkse concerten werkten onder andere mee; Marc Godfroid, Eric Jongmans, Gé Titulaer, Sjef Coolen, Jo Hermans, Andre Donni, Nico Schepers, Gene Summer, Jan Menu, Nadya Mampay, Jan Mues, Ivann Vermeer, Bart Quartier, Alexandre Plumacher, Martijn de Laat en Helena Fontyn.
Website WesterscheldeBigBand

Facebook WesterscheldeBigBand